donderdag 15 december 2011

Wat is er zo leuk aan Gods wet? (2)

De richtlijn van de HEER is betrouwbaar: wijsheid voor de eenvoudige (Psalm 19:8)

De richtlijn van de Heer is betrouwbaar. Het verandert niet met de weersomstandigheden of de laatste mode. Je kan erop vertrouwen, omstandigheden of problemen hebben geen invloed op Zijn richtlijn, Zijn geboden. Wat gisteren waarheid was, is vandaag waarheid en zal morgen waarheid zijn. Tijd en trends laten haar stempel niet achter op Gods richtlijn en dat is een prettige gedachte.

Behalve dat, heeft het bestuderen EN leven van Zijn geboden ook nog een ander voordeel: het is wijsheid voor de eenvoudige. Heerlijk! Wie wil er niet graag wijs zijn? Ik ben geen geleerde, geen professor of dominee; ik verlang eenvoudigweg naar die wijsheid die van boven komt.

Ik daag je uit om eens een frisse kijk op God's geboden te werpen en te ontdekken hoe wet en genade samenkomen in Jezus Christus.

PS: Als je Engels leest kunnen mijn boeken je enorm helpen en inspireren!

8 opmerkingen:

 1. Het "leuke" van Gods wet vind ik dat ik regelmatig mensen ontmoet die vinden dat die zaken uit de wet aardig of misschien goed waren voor toen maar nu wel ouderwets. Op het gebied van huwelijk ach...Dat is toch niet meer van deze tijd. Is dat werkelijk zo? Heb het idee dat Gods wet dwars door alle tijden heen niets aan rechtsgeldigheid verliezen.
  P.s het aardige van je logjes is dat je een van de weinige mensen bent die beseft dat je het niet uit de lengte moet fietsen maar uit de diepte. Eindeloos lange aaneengeschakelde letters vermoeien me vaak. Misschien ben ik te kort van stof om lange lappen te kunnen verwerken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Misschien ben ik te kort van stof om lange lappen te kunnen verwerken..." Dat vind ik een pracht opmerking Clint. Er wordt zoveel gepraat en geschreven, ik hou het graag kort :) En ja, ik kom veel mensen tegen die zeggen dat God's wet niet meer van deze tijd is... hhmmm, geldt dat ook voor 'gij zult niet doodslaan' denk ik dan. het 1 wel, het ander niet, dan zijn we 'picky'.
  Bedankt voor je commentaar, groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moge Marja. Een redelijk begin van de zondvloed hier. Wat een regen! Precies de spijker op de kop, waarom het ene wel uit Gods wet als door alle eeuwen heen gezaghebbende en het andere (omdat het je minder goed uitkomt) afwijzen als uit de tijd (lees uit de mode) alsof Gods woord even vluchtig is als de weer niet uitgekomen weersvoorspellingen. Voor mij is alles in de wet nog altijd volkomen rechtvaardig en zoals je al schreef meen ik ook dat de bijbel dat leert. Dat deze wet enkel in het geloof in Christus is vervuld, is ook een vaststaand gegeven. Gelukkig maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Marja, heb je ook een boekje dat gaat over het houden van de sabbath? Ik vind het nml moeilijk uit te leggen dat we het ene wel houden en het andere niet. Zelf geloof ik dat de rustdag is gegeven om de mens en dat je alle dagen van de week in de rust van God bent. Maar ik hou graag van onderbouwen voor mezelf en anderen. En engels...ach wat is niet is kan groeien. Misschien wel goed om het weer es op te halen. Was jaren terug in Jeruzalem tijdens een internationale dienst en ik kon alles verstaan;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het mooie van de wet vind ik inderdaad dat wat jij schrijft Marja.
  Dat de wet samenkomt, vervuld is in de Here Jezus Christus. Dat moeten we voor ogen houden denk ik en de wet niet los zien van Hem.
  Mooi stukje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was mijn eerste boekje Mirjam, het is te verkrijgen bij BOL zag ik. Ik heb thuis ook nog wel wat exemplaren, geef je er graag eentje, maar dan moet je wachten to half januari, dan ben ik weer in NL!

  http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/sacred-sabbath/1001004002705641/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wenday, dank voor je commentaar, de wet kan je niet los van jezus zien inderdaad.
  Jezus vervulde de wet, maar daarmee houdt het niet op, daarmee is het juist begonnen! Wij moeten de wet ook vervullen in ons dagelijks leven. Paulus schrijft dat liefde de vervulling vand e wet is. Als wij beweren dat we de wet niet kunnen vervullen zoals jezus, dan beweren we dat we niet kunnen liefhebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Marja, dat lijkt me leuk, daar wacht ik op!

  BeantwoordenVerwijderen